Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyrušoval ho plač dieťaťa, tak ho priľahol!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Vyrušoval ho plač malého dieťaťa, ktoré mal strážiť v neprítomnosti matky. Prikryl ho teda vankúšom a dekami. Keď dieťa ani pod pokrývkou neprestalo plakať a on chcel spať, údajne si na neho ľahol. Len sedemmesačné dojča brutálne zaobchádzanie neprežil.

Ako konštatoval súdny lekár, dôvodom smrti dieťaťa bolo pomliaždenie pľúc. Prípad sa stal 13. júna v juhočeskom penzióne v Českých Veleniciach.

Michal Nováček (23) v priebehu pojednávania pred senátom vypovedal v rozpore s tým, čo povedal polícii v prípravnom konaní. Nespomínal si, čo sa presne vtedy v noci stalo. Uviedol, že bol opitý. V noci ho vraj zobudila priateľka jeho partnerky a kričala na neho, že zadusil dieťa. Nováček uviedol, že sa dojča snažil oživiť masážou srdca a umelým dýchaním. Keď pribehli ďalší ľudia z baru, utiekol.

Tí potom podľa svedkov pokračovali v oživovaní dieťaťa a zavolali záchrannú službu. Matka dieťaťa, ktorá s Nováčekom nejakú dobu na rôznych miestach žila, na súde uviedla, že ju nútil k prostitúcii. Často pil a peniaze míňal v hracích automatoch. Keď zarábala, o dieťa sa staral. Pred nešťastím partnerovi oznámila, že s prostitúciou končí a odsťahuje sa k otcovi. Rozísť sa s ním ale nechcela.

Počas osudnej noci ju údajne nechcel pustiť do izby penziónu, kým nezarobí peniaze. Nováček dnes na súde povedal, že ľutuje, čo sa stalo. Za dieťa niesol v neprítomnosti matky zodpovednosť.

Odmietol, že by dieťa úmyselne usmrtil. Presne si nespomenul, či dieťa vzal z kočíka či postieľky k sebe a prikryl ho a v opitosti priľahol. Po čine bol vraj v šoku a nevie, čo vypovedal a podpísal v protokole. Krajský súd v Českých Budějoviciach mu dnes vymeral za usmrtenie 16 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu