Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Opilec údajne priľahol a dekami pridusil dojča!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Malé dieťatko jeho partnerky v noci plakalo. Opitý Michal Nováček (23) sa ho rozhodol utíšiť, prikryl ho vankúšom a dekami. Ani pod nimi však neprestalo nariekať. Údajne si potom na dojča ľahol, čím mu pomliaždil pľúca a usmrtil ho! Tvrdí to obžaloba.

Obžalovaný dnes pred senátom tvrdil, že si nespomína, čo presne sa v noci 13. júna stalo. Uviedol, že bol opitý. V noci ho vraj zobudila kamarátka jeho partnerky a kričala na neho, že zadusil dieťa.

Nováček uviedol, že sa dojča snažil oživiť masážou srdca a umelým dýchaním. Keď pribehli ďalší ľudia z blízkeho baru, utiekol. Tí potom podľa svedkov pokračovali v oživovaní dieťaťa a zavolali záchrannú službu.

Matka dieťaťa, ktorá s mladíkom istú dobu na rôznych miestach žila, na súde uviedla, že ju nútil k prostitúcii. Často pil a peniaze míňal v hracích automatoch. Keď zarábala, o dieťa sa staral.

Pred nešťastím partnerovi oznámila, že s prostitúciou končí a odsťahuje sa k otcovi. Rozísť sa s ním však nechcela. Prijal to vraj pokojne. Počas osudnej noci ju vraj ale nechcel pustiť do izby penziónu, kým nezarobí peniaze.

Nováček dnes na súde povedal, že ľutuje, čo sa stalo. Za dieťa niesol v neprítomnosti matky zodpovednosť. Odmietol, že by dieťa úmyselne usmrtil. Presne si nespomenul, či dieťa vzal z kočíka alebo postieľky k sebe do postele a prikryl ho, eventuálne či ho v opitosti zaľahol. Po čine vraj bol v šoku a nevie, čo vypovedal a podpísal v protokole.

Prípad usmrtenia prejednáva Krajský súd v Českých Budějoviciach. Dnes sa začalo hlavné pojednávanie. Podľa štátnej zástupkyne obžalovanému hrozí trest odňatia slobody 15 až 20 rokov. Trestný zákonník v takom prípade nevylučuje ani výnimočný trest, dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu