Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pri požiari bytového domu v ČR uhoreli dvaja ľudia

ilustračné foto
ilustračné foto

JIHLAVA - Pri požiari v bytovom dome v Mahenovej ulici v Jihlave v piatok podvečer zomreli dvaja muži. Jednu ženu sa hasičom podarilo zachrániť. Povedali to primár krajských záchranárov Miroslav Havlík a hovorkyňa krajských hasičov Petra Musilová. Príčiny požiaru vyšetrujú policajti a hasiči.

Dym na chodbe domu bol hasičom ohlásený o 17:45. Podľa ich hovorkyne vznikol požiar v prvom nadzemnom podlaží trojposchodového domu. Hasiči použili pri hasení rebríky, pri ich príchode šľahali plamene z okien. "Oheň ohlásili susedia. Nebola potrebná žiadna riadená evakuácia, ľudia z domu sami odchádzali," povedala Musilová.

Hasiči uzavreli prívod plynu a elektrického prúdu. V chodbe domu bol podľa Musilovej nájdený usmrtený pes. Na mieste zasahovali dve hasičské jednotky. Podľa Havlíka sa podarilo zachrániť ženu (89). "Nadýchala sa splodín, previezli sme ju do jihlavskej nemocnice," povedal Havlík. V nemocnici skončil aj muž (22), ktorý býva v dome a pomáhal pri záchrane seniorky. "Tiež sa nadýchal splodín, ale je mimo ohrozenia života," dodal Havlík. Dvaja muži vo veku 57 a 38 rokov na následky požiaru zomreli. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií bol jeden z nich synom zachránené ženy, druhý jeho kamarát.

Na objasnení príčiny požiaru pracujú okrem policajtov aj vyšetrovatelia hasičov. "Zatiaľ nie je jasné, ako požiar vznikol. Mohlo to byť následkom nedbanlivosti alebo poruchou na elektroinštalácii, musíme počítať aj s úmyselným založením," dodala hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu