Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Dažde a záplavy v Belgicku si vyžiadali dve obete

ilustračné foto
ilustračné foto

BRUSEL - Dvaja ľudia zahynuli dnes v noci v Belgicku pri silných dažďoch, ktoré bičujú krajinu už 24 hodín. Lejaky spôsobili záplavy a zosuvy pôdy.

Podľa agentúry Belga sa obeťami dažďov stali obyvatelia obce Solre-Saint-Gery v provincii Hainaut neďaleko hraníc s Francúzskom.

Prvou obeťou bola žena v aute, ktoré uviazlo v hlbokej vode a vodičke (72) sa nepodarilo z auta dostať. Telo ďalšej obete pravdepodobne priniesol prúd vody. V dôsledku silných dažďov, ktoré trvajú od piatkového večera takmer v celej krajine, hladina vody neustále stúpa a niektoré rieky sa už vyliali z korýt.

Záplavy sa šíria a pribúda aj zosuvov pôdy, pretože krajina je presýtená vodou. Situácia si vyžiadala evakuáciu obyvateľov, v niektorých prípadoch na člnoch, pretože cesty sú zaliate vodou.

V provinciách Východné Flámsko a Flámske Brabantsko na severe krajiny bol v sobotu vyhlásený výnimočný stav. Mimoriadne opatrenia prijalo aj veľa obcí v ďalších oblastiach. Na niektorých miestach mobilizovali aj armádu, aby pomohla miestnym úradom.

Podľa predpovede meteorologického ústavu by zrážky mali trvať ešte do dnešného večera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu