Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pátrajú po 12-ročnom nájomnom vrahovi z drogového gangu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MEXICO CITY- Mexickí vojaci pátrajú po 12-ročnom nájomnom zabijakovi z drogového gangu, ktorý je obvinený z podielu na vedení zverskej vojny o rajóny v centrálnej časti Mexika. Informoval o tom v piatok mexický štátny prokurátor a miestne médiá.

Chlapec, známy iba pod prezývkou "El Ponchis", podľa predpokladov pracuje pre drogový kartel v mexickom štáte Morelos, ktorý sa nachádza bezprostredne pri hraniciach Mexico City. Patrí do skupiny mladých tínedžerov, ktorí sa dopustili "strašných činov", povedal prokurátor štátu Morelos Luis Benitez pre miestny rozhlas.

"Títo maloletí ešte stále nie sú úplne vyzretí a preto je ľahké ich ovplyvniť, dať im do rúk zbraň, predstierajúc, že je plastiková, že je to len hra," upresnil Benitez. Prokurátor nemenoval chlapca ani neuviedol ďalšie podrobnosti, na priamu otázku o tínedžerských nájomných zabijakoch však odpovedal: "Sú prinútení vykonávať strašné veci; ani si neuvedomujú, čo robia".

Mexický denník La Razón napísal, že chlapec dostal 3000 dolárov za každú objednanú vraždu a spadá pod velenie málo známeho drogového baróna, ktorý stojí na čele kartelu South Pacific. Tento kartel bojuje s rivalom Beltranom Leyvom a jeho gangom La Familia o kontrolu v juhozápadnom Mexiku.

Benitez dodal, že mexickí vojaci tento týždeň zatkli jedného tínedžera a tehotnú tínedžerku, o ktorých sa predpokladá, že tiež pracovali pre kartel South Pacific.

Miera zločinnosti maloletých od krádeží v obchodoch až po vraždy pre kartely tento rok v Mexiku podľa miestnych predstaviteľov stúpla. Rodičia v nepokojných mestách Ciudad de Juárez a Tijuana na hraniciach s USA tvrdia, že už osemročné deti chcú byť v dospelosti drogovými barónmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu