Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Padli do pasce: 7 mŕtvych policajtov, jeden tínedžer

Policajtky, ktoré prežili útok Zobraziť galériu (2)
Policajtky, ktoré prežili útok

BRATISLAVA/CIUDAD JUÁREZ, Mexiko – K ďalšiemu útoku drogového kartelu došlo v piatok v severomexickom Ciudad Juarez, keď ozbrojenci prepadli dve policajné autá. Pri útoku, ktorý mal byť údajne pripravenou pascou, zabili siedmich policajtov a náhodného chodca, ktorým bol 17-ročný chlapec.

Strelci začali páliť na policajné autá na rušnej ulici po tom, čo sa zastavili údajne pri jednom zo stánkov. Medzi obeťami mali byť federálni agenti a jedna miestna policajtka, ďalší dvaja policajti sú v kritickom stave.

Útočníkom sa podarilo utiecť v troch vozidlách. Vyšetrovatelia zatiaľ nepoznajú motívy útoku, podľa nich sa však nejedná o odvetu za nedávne zatýkania. Polícia doteraz nikoho neobvinila, našla však dve z troch vozidiel, ktoré páchatelia použili pri úteku. Niekoľko hodín po útoku sa objavil v centre mesta nápis, ktorý by mal byť odkazom miestneho gangu La Linea pre velenie polície, jeho pravosť však nikto nepotvrdil. Drogový kartel z Juarezu prehral vojnu s kartelom Sinaloa, vedený Joaquinom "El Chapa" Guzmánom.

Vojna drogových gangov v Ciudad Juarez na hraniciach s texaským El Pasom si doteraz vyžiadala vyše 5000 obetí. Drogová vojna v celom Mexiku si podľa odhadov od roku 2006 vyžiadala celkovo 22 700 obetí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu