Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajt kopal študenta do rozkroku, museli mu amputovať penis!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Rusko má ďalší prípad svojvôle strážcov poriadku, ktorí si často môžu byť istí takmer beztrestnosťou. Súd v Udmurtskej autonómnej republike na východe európskej časti Ruska odsúdil teraz už bývalého policajta Marata Abutkina ku dvom rokom odňatia slobody podmienečne za to, že kopol miestneho študenta do rozkroku tak silno, že lekári museli mladíkovi amputovať pohlavné orgány.

Vinník má zaplatiť obeti 100 000 rubľov (zhruba 2400 eur) ako odškodnenie za utrpenú ujmu. Škandalózny verdikt, o ktorom dnes informovali ruské médiá, nenadobudol právoplatnosť. Policajtov obhajca považuje trest za príliš prísny a odvolal sa.

Incident sa odohral ešte v polovici februára, kedy Abutkin držal stráž na študentskom internáte v Iževsku, kde sa pohádal s jedným študentom. "Počas hádky kopol študenta kolenom do rozkroku. Poškodenému spôsobil vážnu ujmu na zdraví vzhľadom na vynútenú stratu pohlavného orgánu," uviedla prokuratúra v obžalobe. Śtudentove genitálie boli úderom natoľko postihnuté, že lekári museli penis odstrániť.

Podľa serveru NEWSru.com nejde o ojedinelý prípad. Policajti v Nižnom Novgorode v auguste podrobili sedemnásťročného mladíka tak krutému mučeniu, že skončil sa zranenými genitáliami v nemocnici. Prípad vyvolal rozruch až po tom, čo sa mladíkova matka obrátila na ochrancov ľudských práv.

Ruskí strážcovia poriadku majú vzhľadom na dokázané prípady korupcie, mučenie podozrivých a ďalšie zločiny tak zlú povesť, že sa prezident Dmitrij Medvedev rozhodol spustiť reformu celého rezortu. V jej rámci sa má zmeniť aj "názov firmy" z milície, zaváňajúcej sovietskymi časmi, na políciu. Podľa kritikov by však bolo treba celú políciu rozpustiť a začať ju budovať znova od nuly.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu