Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrokári v ČR zadržiavali 150 vyhladovaných Rumunov

ilustračné foto
ilustračné foto

PLZEŇ - Dokopy až 150 hladných rumunských robotníkov držali v Plzni otrokári, pre ktorých muži pracovali 12 hodín denne za 2 tisíc českých korún (81 eur) mesačne.

Agentúru Mediafax o tom v sobotu informoval policajný riaditeľ Jaromír Kníže. Podľa polície otrokármi robotníkov z Rumunska, ktorí mali vykonávať ťažkú fyzickú prácu, boli štyria Česi.

"Policajti zadržali štvoricu, ktorá robotníkov násilím zadržiavala," uviedol riaditeľ polície. Mnohí zo 150 mužov niekoľko dní nejedli, pili len vodu, nemali sa kde umyť a boli ubytovaní v otrasných podmienkach. Rumuni sa v piatok večer vzbúrili a otrokári sa ich snažili upokojiť násilím. Podľa dostupných informácií sa aj strieľalo.

"So strelným poranením sme do nemocnice odviezli 20-ročného robotníka, ktorý bol súčasťou skupiny zadržiavanej násilím. Stav muža bol stabilizovaný," uviedla hovorkyňa plzenskej záchranky Lenka Ptáčková.

Polícia momentálne spolu s humanitárnymi organizáciami a magistrátom mesta hľadá spôsob, ako zaistiť prepravu tých robotníkov, ktorí sa chcú vrátiť späť do vlasti. Prípad polícia ďalej vyšetruje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu