Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Väzni si na súde podrezali žily

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

SAMARA - Dvanásť väzňov súdených v ruskej Samare pre vzburu si dnes v súdnej sieni podrezali žily. Obžalovaní sa zodpovedali z divokej bitky v miestnom nápravnom zariadení pred dvoma rokmi, ktorá prerástla vo všeobecnú vzburu s tragickými následkami.

O dôvodoch dnešného demonštračného sebapoškodenia ani o stave zranených ruské médiá neinformujú.

K vzbure v Samarskej väznici na brehoch Volgy došlo koncom septembra 2008, keď si medzi sebou vybavovali účty dva znepriatelené gangy odsúdených. Väzni neskôr napadli strážnikov a podpálili niekoľko väzenských objektov. Vzbura si vyžiadala okolo tridsať zranených, jedného väzňa vzbúrenci upálili a ďalšieho dobili na smrť.

Vyšetrovanie skončilo tento rok v marci a pred niekoľkými dňami stáli pôvodcovia incidentu prvýkrát pred súdom. Dvaja sú obžalovaní z vraždy, ostatní z podnecovania a organizovania väzenskej vzbury. Samarská väznica je určená zvlášť ťažkým zločincom, väčšinou vrahom a násilníkom.

Ruská agentúra ITAR-TASS, ktorá o sebapoškodzujúcich obžalovaných informovala, neprináša o prípade bližšie podrobnosti. Podľa moskovského rozhlasu si podrezalo žily dokopy štrnásť väzňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu