Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Na mesto zaútočili ozbrojenci, policajti dali výpoveď!

Ozbrojenci zaútočili na policajnú stanicu
Ozbrojenci zaútočili na policajnú stanicu

LOS RAMONES - Starostu malého mestečka na severe Mexika vôbec nepotešilo počínanie polície, ktorá si už dlhšie obdobie nevedela rady s miestnymi drogovými gangami. Problém vyriešili miestni policajti naozaj svojsky; deň po tom, ako mesto obsadili ozbrojenci, všetci muži zákona dali výpoveď!

Mexický štát Nuevo Leon je už dlhšie centrom boja viacerých drogových kartelov, ktoré krajinu veľmi oslabujú. Častým terčom ich útokov sa stávajú miestne policajné stanice i samotní starostovia, pričom niektorých z nich dokonca aj zavraždili.

Do boja s priekupníkmi sa pustil aj mexický prezident Felipe Calderon, ktorý bol kvôli narastajúcemu násiliu v krajine nútený prijať viaceré opatrenia vrátane rozmiestnenia desiatok policajných oddielov a vojsk do ohrozených oblastí.

Najnovším dôkazom neutíchajúcich bojov je masaker, ku ktorému došlo pred pár dňami v blízkosti mexicko-americkej hranice, keď neznámi útočníci vtrhli na narodeninovú oslavu a postrieľali štrnásť mladých ľudí. Dvoch mužov, ktorí sa údajne na krviprelievaní podieľali, našli dnes ráno mŕtvych. Jednému z nich páchatelia odťali hlavu.

V pohraničnom meste Ciudad Juarez, kde sa incident odohral, bolo od začatia bojov drogových gangov zavraždených už niekoľko tisíc ľudí, čo z neho robí najkrvavejšie mesto v Mexiku.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu