Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri odčerpávaní ropy si svietili ohňom, zahynulo 14 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RANGÚN - Najmenej 14 ľudí zahynulo a desiatky sa zranili pri požiari ropovodu v centrálnej časti Barmy. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním na miestne úrady. Požiar sa rozpútal v okamihu, keď sa približne 200 dedinčanov pokúšalo odčerpať ropu z poškodeného potrubia.

K nešťastiu došlo neďaleko mesta Pakokku v Makwejskej správnej oblasti. Poškodené potrubie začalo horieť v nedeľu a miestnom hasičským zborom sa doteraz nepodarilo oheň uhasiť.

Pôvodné správy hovorili o požiari ropného vrtu, agentúra AFP ale upresnila, že išlo o ropovod vo vlastníctve štátnej ropnej spoločnosti. Oheň zrejme spôsobili neopatrní dedinčania, ktorí si pri odčerpávaní nafty svietili pomocou ohňa.

Personál miestnej nemocnice odmietol poskytnúť agentúre AFP presné údaje o mŕtvych a zranených, potvrdil ale, že kvôli nehode hospitalizovali veľké množstvo ľudí.

Aj keď Barma patrí k najstarším vývozcom ropy na svete, jej ťažobný a ropný priemysel je pomerne malý. Na ťažbe sa okrem štátneho ropného podniku podieľa aj niekoľko medzinárodných spoločností, v poslednej dobe do tohto odvetvia investuje najmä Čína.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu