Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Podozrivého z Aničkinho (9) únosu museli prepustiť

Anna Janatková Zobraziť galériu (2)
Anna Janatková

PRAHA - Muža (41), ktorého polícia zadržala v súvislosti so zmiznutím malej Aničky Janatkovej, polícia obvinila z obmedzenia osobnej slobody. K trestnému činu sa nepriznal. Teraz je na slobode, pretože súd neakceptoval návrh, aby bol vzatý do väzby.

Polícia má proti podozrivému len nepriame dôkazy. Muž podľa nich niekoľkokrát zmenil výpoveď. Priznal, že na mieste, kde sa Anna stratila, počas dňa niekoľkokrát bol a že mal v ruke jej batoh.

Muž je z Prahy a v minulosti bol osemkrát odsúdený, z toho štyrikrát na trest odňatia slobody. Pred súdom stál kvôli majetkovým trestným činom - krádeži a porušeniu domovej slobody. Bol stíhaný aj pre zanedbanie povinnej starostlivosti. Polícia ho zadržala už v utorok.

Policajti dnes pokračujú v pátraní v pražskej mestskej časti Troja, kde sa Anna pred viac ako týždňom stratila. Desiatky kriminalistov, vojenských policajtov a psovodov prehľadávali okolie už vo štvrtok. Pátranie bude pokračovať.

Aničku naposledy videli 13. októbra popoludní, zo školy išla obvyklou trasou spoločne so spolužiačkami. V ulici Pod písečnou sa ale rozdelili a potom sa stopa dievčaťa stráca. Našiel sa len batoh a fľaša s pitím. Do pátrania sa zapojili stovky policajtov, podieľali sa na ňom aj kynológovia so špeciálne vycvičenými psami a vrtuľník s termovíziou.

Osobitné opatrenia prijala aj cudzinecká polícia na letiskách. Informácie o nezvestnej Anne odovzdali policajti aj do Schengenského informačného systému a Interpolu. O novinkách v pátraní informovali dnes riaditeľ pražskej polície Martin Červíček a šéf vyšetrovacieho tímu Josef Mareš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu