Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kaskadér sa vážne zranil pri "Glóbuse smrti"

Glóbus smrti
Glóbus smrti

PRAHA - Päť kaskadérov, ktorí predvádzali svoje číslo na motocykloch v oceľovej guli, sa zrazilo pri nedeľom cirkusovom predstavení. Jeden z nich sa pritom vážne zranil. Vystúpenie malo byť pôvodne vrcholom celého predstavenia.

Ako informovala hovorkyňa cirkusu Nikol Poselová, muža previezli do nemocnice, kde sa podrobil vyšetreniu. Cirkusové predstavenie, ktoré sa konalo popoludní v Prahe, bolo po zrážke ukončené.

"Pri čísle nazvanom Glóbus smrti sa v oceľovej guli s priemerom 4,5 metra zrazilo päť jazdcov na motocykli. Zrážka sa stala, keď do gule vošiel posledný jazdec a praskla mu pneumatika," spresnila Poselová. Muž zrejme utrpel vážne zranenia chrbta, bedra a pomliaždenia rebier.

Podľa hovorkyne bolo toto cirkusové číslo, ktoré predvádza brazílska skupina Diorios, "zlatým klincom" programu, je to vraj aj vo svetovom meradle unikátne vystúpenie. Zrážka vraj vyzerala hrozivo. "Diváci zostali ako obarení. Je zázrak, že to nedopadlo horšie," dodala Poselová.

Podľa riaditeľa usporiadateľskej spoločnosti Artura Kaisera sa polícia prípadom zrejme zaoberať nebude. "Je to vlastne pracovný úraz, kaskadéri sú však dobre poistení. Nikomu z divákov nič nehrozilo," povedal Kaiser.

Nešťastná udalosť údajne program cirkusu nenaruší. "Zvyšní štyria kaskadéri ešte dnes večer vystúpia znova," dodal v nedeľu Kaiser.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu