Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Drogy za 14 miliónov zamaskovali do hrncov a panvíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Vynaliezavosť pašerákov drog, ktorí sa snažia oklamať colníkov a policajtov, občas vedie k skutočne podivuhodným kúskom. Za veľmi kuriózny pokus označujú aj samy úrady prípad z belgického letiska Zaventem.

Na ňom zadržali zásielku 92 kilogramov kokaínu. Na tom by nebolo nič zvláštneho, ak by droga nebola zamaskovaná do hrncov a panvíc. Nebola však ukrytá vo vnútri, tieto kuchynské potreby boli totiž z kokaínu vyrobené. V rámci maskovania drogu potiahli hliníkovým povrchom a opatrili ďalšími prvkami, ako sú ušká a podobne.

Na prvý pohľad tak nič nenasvedčovalo, že naozaj nejde o vybavenie do kuchyne. "Nič také sme tu ešte nevideli," povedal šéf policajtov z letiska Tony Verachtert v dnešnom vydaní denníka DH Les Sports, ktorý doplnil, že tip dostali belgickí protidrogoví experti od európskych kolegov.

Zásielku zadržali v sobotu, pričom pôvod mala v Dominikánskej republike. Zadržaných bolo sedem pašerákov, z ktorých každý mal v kufroch štyri kokaínové hrnce. Podozrenie vzbudilo aj to, že hrnce nie sú práve typickým suvenírom, ktorý si ľudia z ciest privážajú.

Zadržaní, medzi ktorými sú traja Španieli, Čiľan, Švajčiar, Nemec a Talian, akúkoľvek vinu zatiaľ popierajú. Hodnota zadržanej zásielky je podľa denníka okolo 14 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu