Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Ženu mal dokopať na smrť, vyhováral sa na teliesko v hlave!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PLZEŇ - Obzvlášť surovým spôsobom podľa obžaloby zavraždil svoju manželku Zdeněk Hink (44) z Plzne. Ženu (41) v marci po hádke napadol a spôsobil jej mnohopočetné vnútorné zranenia, ktorým podľahla. Muž, ktorý si po čine išiel ľahnúť, sa na súde vyhováral na zdravotné dôvody a alkohol.

Hink tvrdí, že keby ho manželka neskopla zo schodov, tragédia by sa nestala. V čase činu boli údajne opití. Súdu povedal, že alkohol zvyšuje jeho agresivitu a upozornil, že má v hlave "abnormálne teliesko", ktoré sa vraj zväčšuje, tlačí a údajne aj to spôsobuje, že je agresívnejší. V minulosti sa liečil na psychiatrii.

Rodinná tragédia sa stala 18. marca po polnoci. Manželia sa pohádali, žena sa podľa spisu pokúsila utiecť, muž ju ale na schodoch pred bytom dostihol a napadol. Žena po jeho rane narazila hlavou do steny a spadla. "Keď sa pokúsila zdvihnúť, opäť ju udrel päsťou do hlavy tak silno, až narazila hlavou o schody a zvalila sa až na plošinu pod nimi, následne ju vyviedol pred dom, kde ju zhodil na zem," uviedol štátny zástupca Jiří Komorous.

Zranenú Hink podľa spisu dokopal, bezvládne telo nechal dopadnúť na zem a potom ju za vlasy a za pomocou vôdzky na psa uviazaného okolo pása vytiahol späť do bytu. Žena mala okrem iného roztrhnutú pohrudnicu, slezinu, natrhnutú pečeň, opuch mozgu, ale aj početné zlomeniny, vyrazené zuby a vytrhané vlasy. Zraneniam žena podľahla.

Za vraždu hrozí Hinkovi 15 až 20 rokov alebo až výnimočný trest. "S Marcelou sme mali perfektné manželstvo," vyjadril sa. "Asi pred dvoma rokmi sme začali viac piť. V ten deň sme boli v bare, ja som vypil asi 15 veľkých pív a šesť panákov, ona tiež tak," vypovedal obžalovaný. Keď zistili, že nemajú na útratu, išli domov pre peniaze.

Podľa Hinka išla žena do bytu, on čakal pred domom, potom sa za ňou vydal. "Začala mi nadávať, potom ju chytil amok a vyzliekla sa donaha a vybehla z bytu. V prízemí mi jednu vrazila, ja som ju udrel do hlavy, asi viackrát," uviedol muž. Potom vraj manželku vystrkal na ulicu, čo sa dialo tam, nevie.

Vôdzku na psa použil, pretože ženu neuniesol. Po čine si myslel, že žena len trucuje a nereaguje, preto si išiel ľahnúť. Až druhý deň zistil, že je mŕtva. Pri ďalšej výpovedi uviedol, že mal epileptický záchvat, a preto si išiel ľahnúť a nevolal pomoc.

Súd dnes okrem výsluchu obžalovaného prehral záznam z kamery na jednom z domov, ktorý zachytáva Hinkov útok. Rozsudok by mohol zaznieť v stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu