Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Anonym ohlásil bombu, lietadlo muselo núdzovo pristáť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Ruské lietadlo na vnútroštátnej linke z Moskvy do čečenskej metropoly Groznyj so 73 cestujúcimi a posádkou v nedeľu núdzovo pristálo vo Volgograde kvôli anonymnému telefonátu, že má na palube bombu.

Cestujúci boli bez evakuovaní a stroj prehľadávajú privolaní pyrotechnici so špeciálne vycvičenými psami. Oznámila to agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na hovorcu Federálneho úradu pre letectvo.

O údajnej bombe na palube informoval leteckú správu anonymný telefonát, povedal hovorca Sergej Izvolskij. Lietadlo Jak-42 potom požiadalo o núdzové pristátie na medzinárodnom letisku vo Volgograde. Všetci cestujúci, medzi ktorými bolo šesť detí, boli zatiaľ ubytovaní v letiskovom hoteli, dostali teplé občerstvenie a môžu využiť pomoc psychológov, povedal gubernátor Volgogradskej oblasti Anatolij Brovko.

Rusko bojuje proti islamským povstalcom v Čečensku - kde separatistickí rebeli viedli v 90. rokoch dve vojny proti moskovským jednotkám - i v susedných autonómnych republikách na väčšinovom moslimskom severnom Kaukaze.

Islamskí rebeli sa v minulých rokoch prihlásili k viacerým útokom na vlaky. Žiadny krvavý útok na civilné lietadlo sa však v Rusku nestal od roku 2004, keď dve čečenské ženy vyhodili do vzduchu dve lietadlá a zabili tak okolo 90 osôb.

Letisko v Groznom bolo v rokoch 1994 až 2007 kvôli bezpečnostným dôvodom uzavreté.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu