Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podpálili cisterny zásobujúce vojakov v Afganistane

Horiaca cisterna Zobraziť galériu (2)
Horiaca cisterna

KÁRÁČÍ - Neznámi ozbrojenci dnes v noci v Pakistane podpálili najmenej 27 cisternových kamiónov prevážajúcich pohonné látky pre vojakov USA a NATO v Afganistane. Pri útoku sa podľa dostupných informácií nikto nezranil. S odvolaním na políciu to uviedla agentúra AP.

Útok prišiel len deň po tom, čo Pakistan dočasne zablokoval dôležitý hraničný prechod Torcham do Afganistanu v reakcii na letecký útok NATO, pri ktorom zahynuli na hraničnom stanovišti traja pakistanskí vojaci a traja ďalší utrpeli zranenia.

Na parkovisku na okraji mesta Šikarpur v provincii Sindh na juhozápade krajiny kamióny krátko po polnoci prepadli desiati ozbrojenci. Tí streľbou donútili vodiča k úteku a potom cisterny zapálili.

Miestna polícia AP oznámila, že vozidlá išli z prístavného mesta Karáčí a smerovala do Kvéty na severozápade krajiny. Pokračovať potom mali pravdepodobne smerom k hraničnému prechodu Čaman.

Prechody Čaman a Torcham sú pre NATO kľúčové, pretože cez ne smeruje veľká časť zásob na afganské bojisko. Aj keď ozbrojenci napadajú konvoje v Pakistane pomerne často, podľa vedenia NATO mali útoky na zásobovanie doteraz zanedbateľný vplyv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu