Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ak sa chcú učiť, musia ísť na test panenstva, tvrdí poslanec

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JAKARTA - Indonézsky poslanec chce, aby dievčatá v jeho provincii prešli testom panenstva pred tým, ako ich prijmú do štátnej strednej školy. Ide však o kritizovaný návrh, ktorý má len malú šancu na schválenie. Bambang Bayu Suseno, poslanec parlamentu v provincii Jambi, pri predkladaní návrhu vyjadril svoje obavy o nárast počtu prípadov predmanželského sexu medzi tínedžermi

Kritici namietajú, že povinné testovanie by bolo diskriminujúce a porušovalo by ľudské práva.

"Spôsobom, ako sa vysporiadať s týmto problémom (predmanželským sexom), je sexuálna výchova," uviedol Seto Mulyadi, ktorý predsedá Národnej komisii pre ochranu dieťaťa, s tým, že nie všetky dievčatá, ktoré majú sex, tak robia zo slobodnej vôle. "Spravte ju (sexuálnu výchovu) súčasťou študijného plánu, aby sa študenti viac učili o tom, ako sa chrániť, ale testy panenstva?" dodal zhrozene.

Indonézia je sekulárnou krajinou s väčším počtom moslimov než akákoľvek iná krajina na svete - spolu ich je okolo 210 miliónov. Vo väčšine prípadov má islam v Indonézii umiernenú a tolerantnú formu, ale niektorí konzervatívci sa obávajú rýchlej modernizácie a úpadku morálky.

Suseno tvrdí, že ľahký prístup k pornografii a zlé chápanie náboženstva vyprodukovalo mládež, ktorá je promiskuitná. Aby jeho návrh, ktorý má s tým skoncovať, prešiel, potrebuje podporu guvernéra Jambi. Ten ho však už spolu s ministerkou pre otázky žien odsúdil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu