Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Evakuovali hokejistov, horelo dejisko MS!

Desiatky ľudí evakuovali
Desiatky ľudí evakuovali

KARLOVY VARY - V podzemných garážach karlovarskej KV Areny v pondelok popoludní vypukol požiar. Z haly, ktorú robotníci pripravovali na záverečnú fázu majstrovstiev sveta v basketbale žien, evakuovali niekoľko desiatok ľudí.

Jeden človek sa nadýchal dymu a previezli ho do nemocnice. Zrejme zhorelo niekoľko áut. Z tréningovej haly museli evakuovať mladých hokejistov, ktorí mali v tom čase tréning, uviedlo to HC Energie Karlovy Vary na svojej stránke.

Majstrovstvá sveta v basketbale, ktoré v hale začínajú v utorok, však ohrozené nie sú. Povedal to konateľ spoločnosti KV Arena Jiří Hejda.

Požiar sa podarilo zlikvidovať počas poldruha hodiny a zo suterénu sa už ďalej do objektu nerozšíril. Príčinu ohňa zisťujú vyšetrovatelia. Výsledky však možno čakať až v nasledujúcich dňoch, povedal hovorca krajských hasičov Martin Kasal.

Podľa Hejdu je už v hlavnej hale normálna prevádzka, fungujú v nej všetky rozvody. Výška škôd nie je zatiaľ známa. Hlavná časť arény ani všetky priestory mimo suterénu zrejme poškodené neboli. "Mimo prevádzky bude ale zrejme jeden až dva dni tréningová (hokejová) hala kvôli poruche na chladenie, ktorú odstraňujeme. Tiež potrebuje poriadne vyvetrať. V hlavnej hale sa už dnes večer hrá skúšobný zápas," konštatoval Hejda.

Príčinou ohňa mohla byť závada na elektroinštalácii alebo na niektorom z technických rozvodov v suteréne. Nie je tiež vylúčené, že horieť začal po technickej závade niektorého zo zaparkovaných automobilov. Na mieste zasahovalo 18 hasičských áut, Celý suterén bol silne zadymený, hasiči museli zasahovať v dýchacích prístrojoch, uviedol Kasal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu