Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bombu v boeingu nahlásila ohrdnutá milenka!

Bezpečnostné zložky prehľadávali lietadlo niekoľko hodín
Bezpečnostné zložky prehľadávali lietadlo niekoľko hodín

ŠTOKHOLM/OTTAWA - Nedeľné núdzové pristátie pakistanského lietadla s 273 ľuďmi vo Švédsku pre podozrenie, že na palube je bomba a atentátnik, má na svedomí ohrdnutá milenka podozrievaného muža. Ten sa totiž letel do Pakistanu oženiť, a tak sa mu to opustená priateľka rozhodla "osladiť". Oznámil to dnes švédsky denník Aftonbladet s odvolanim na zdroje vo švédskej polícii, ktorá pri vyšetrovaní spolupracuje s kanadskými kolegami.

Torontská priateľka dotyčného muža sa preto rozhodla zavolať na políciu a oznámiť jej ako údajnú bombu, tak aj meno jej "nositeľa". Očakávala, že to mužovi spôsobí značné problémy a svadba tým môže byť zmarená. Podľa kanadskej polície telefonát poskytol iba hmlisté informácie o určitej osobe s trhavinou na palube lietadla. Až po druhom hovore získali policajti podrobnejšie údaje o identite muža.

Hovorca štokholmskej polície Kjell Lindgren dnes odmietol agentúre AFP informácie denníka potvrdiť či vyvrátiť, uviedol iba, že Kanaďan cestoval do Pakistanu "z osobných dôvodov".

Pretože v čase konkrétnejšieho udania sa Boeing 777 spoločnosti Pakistan International Airlines (PIA) už blížil k európskemu vzdušnému priestoru, požiadal kapitán po policajnom varovaní švédske orgány o povolenie núdzového pristátia. Cestujúcim oznámil, že je to kvôli technickej poruche. Na štokholmskom letisku Arlanda podozrivého muža zatkli a vypočúvali. Špecialisti lietadlo prezreli, žiadnu výbušninu však nenašli.

S viac než poldenným oneskorením potom lietadlo s ostatnými cestujúcimi zase Štokholm opustilo, a to do Manchesteru, kde mala byť posádka vystriedaná. 

Muž mal zo Švédska do Karáčí odletieť dnes, nestalo sa tak ale. Lindgren poprel informácie švédskych médií, že muž nemohol odcestovať, pretože ho žiadna letecká spoločnosť nechcela vziať. "To nie je pravda. Jednoducho len nebolo miesto," zdôraznil hovorca. Pretože zo Štokholmu do Karáčí žiadna priama linka nelieta, musí muž prestupovať. Polícia mu na svoje náklady zabezpečuje najvhodnejšie spojenie.

Kanadská polícia už v nedeľu večer oznámila, že v prípade začala vyšetrovanie za šírenie poplašnej správy. V závažných prípadoch za taký čin hrozí páchateľovi až trest väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu