Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zrážka kamióna s vlakom v ČR zranila päť ľudí

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: PZ SR)

BRUNTÁL - Pri zrážke kamióna s osobným vlakom sa dnes v Česku zranilo päť ľudí. Vodič nákladného vozidla, rušňovodiči, sprievodcovia a dvaja cestujúci. Povedal to hovorca hasičov Petr Kůdela.

Nehoda sa stala na železničnom priecestí medzi obcami Valšov a Kočov okolo 08:00. "Nehoda sa stala na ceste číslo 45, spájajúcej Bruntál a Olomouc. Kamión išiel zrejme v smere na Olomouc rovnako ako motorový osobný vlak s troma vozňami. Po zrážke zostali mimo koľají prvý vozeň vlaku s riadiacou jednotkou a druhý voz," popísal kolíziu hovorca.

Dodal, že hasiči museli presunúť z jedného vykoľajeného vagónu 12 osôb do posledného, ktorý zostal na koľajach. Celkovo vlakom cestovalo 30 ľudí a traja členovia posádky.

Zo zavinenia nehody policajti podozrievajú Chorváta (59), ktorý riadil kamión švédskej spoločnosti. "Nerešpektoval svetelné znamenie a vošiel na železničné priecestie," povedala hovorkyňa polície Pavla Tušková. Dodala, že šofér, desaťročné dieťa a tridsaťštyriročná sprievodkyňa utrpeli stredne ťažké zranenia. Rušňovodiči a cestujúci sú zranení ľahko.

"Cesta aj železničná trať sú po nehode stále neprejazdné. Pre automobilovú dopravu vedie obchádzka cez Kočov," povedala Tušková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu