Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pokúsil sa zavraždiť stopárku (16), sexuálny čin nedokázali

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HRADEC KRÁLOVÉ - Za pokus o vraždu mladej stopárky a vydieranie pôjde na 12 rokov do väzenia Zdeněk Čapek. Obžaloba sa pokúsila dokázať mu aj pokus o znásilnenie, neúspešne.

"V tejto dôkaznej situácii sme dospeli k tomu, že jeho konanie napĺňa podstatu trestného činu vydierania," povedal predseda senátu Jiří Vacek.

Súd obžalovanému uložil aj ústavné sexuologickej liečenie. Obžalovaný sa pred súdom k útoku priznal, odmietol však, že by dievča chcel znásilniť a zavraždiť. Podľa obžaloby sa Čapek pokúsil stopárku znásilniť za použitia násilia a hrozby. K pohlavnému styku nedošlo, pretože sa dievčaťu podarilo ubrániť. Podľa spisu sa potom Čapek pokúsil dievča zavraždiť, aby zakryl svoj predchádzajúci čin.

"K dokonaniu trestného činu vraždy nedošlo v dôsledku aktívneho odporu poškodenej a vyčerpania obžalovaného. Ten následne svojho konania zanechal, vstal a z miesta odišiel," stojí v obžalobe.

Dievča pri útoku utrpelo podliatiny v tvári, modriny na ľavom ramene a v oblasti pravého boku, od udalosti tiež trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Udalosť sa stala v októbri 2009 vo východných Čechách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu