Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ukradli traktory za 16,5 milióna, peniaze míňali vo veľkom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PRAHA - Gangu sa podarilo ukradnúť traktory a inú stavebnú techniku za milióny! Dobre organizovaná skupina z Moravy má mať na svedomí 25 krádeží. Hlavných predstaviteľov, ktorí pomocou nakradnutých peňazí žili bohémsky život, chytila polícia. Napísal o tom server tyden.cz.

"Ide o nebezpečných recidivistov. Obaja už boli vo väzení za majetkovú, násilnú aj mravnostnú trestnú činnosť," informoval jeden z kriminalistov.

Muži (25 a 34) na Morave pôsobili ako šedá eminencia tamojšieho podsvetia. Podľa polície budili rešpekt a ľudia z nich mali strach.

 Podľa českého serveru páchatelia predávali ukradnutú techniku za nízke ceny. Napríklad nakladač v hodnote okolo dvoch miliónov dvojica predala záujemcovi len za 300 tisíc korún. Policajtom sa však postupne darí kradnutú techniku nachádzať a vracať pôvodným majiteľom.

Skupina bola podľa policajtov dobre organizovaná. Na krádežiach sa podieľalo vždy až osem ľudí. Po ruke mali skúsených vodičov, ktorí techniku vedeli ovládať. Niekedy kradli priamo na zákazku, inokedy záujemcu hľadali dlhšiu dobu a techniku potom ukrývali vo vopred prenajatých halách.

Dvojica hlavných páchateľov viedla podľa kriminalistov búrlivý život. Keď mali peniaze, boli údajne schopní za večer minúť desaťtisíce v herniach. Nakupovali autá, výpočtovú techniku aj elektroniku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu