Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pri požiari v rómskom tábore zahynulo dieťa (3)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Pri požiari v rómskom tábore v Ríme uhorelo trojročné rómske dieťa a jeho štvormesačný braček utrpel vážne popáleniny. Informovali o tom dnes talianske médiá. Podľa vyšetrovateľov požiar nebol úmyselne založený, išlo o nešťastnú náhodou.

Zranené dieťa je popálené na 40 percentách tela. Hasiči zasiahli krátko po polnoci miestneho času a požiar uhasili. Totožnosť postihnutej rodiny nebola potvrdená, otec o sebe iba povedal, že je cudzinec. Podľa médií ide o Rómov z Rumunska.

Oheň zničil najmenej štyri príbytky v tábore ležiacom neďaleko rímskeho Expa, kde žije stovka rumunských Rómov v štyridsiatke brlohov a v karavanoch. Popálení sú mierne aj otec a matka detí.

Vyšetrovatelia uviedli, že príčinou požiaru bola nešťastná náhoda, oheň sa zrejme vznietil od sviečky alebo od cigarety. Nešlo podľa nich o úmyselné založenie požiaru.

Podľa oficiálnych údajov žije v talianskej metropole vyše 7200 Rómov v stovke táborov. Humanitárna organizácia sa domnieva, že ich je takmer dvojnásobok.

Mestské úrady chystajú projekt, podľa ktorého by malo byť vyše 6000 ľudí premiestnených do 13 táborov na okraji metropoly. Zástupca radnice pri otázke Rómov pripomenul, že nelegálny tábor, v ktorom sa nešťastie stalo, bol už raz zrušený. Teraz sem boli vyslané buldozéry, aby zvyšky tábora zrovnali so zemou, a autobusy, ktoré dopravia Rómov prechodne do obecných objektov, kým budú môcť byť ubytovaní v novom tábore zriadenom úradmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu