Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kým vykrádali generálny štáb, stráž mala mať sex!

Generálny štáb v Prahe
Generálny štáb v Prahe

BRATISLAVA/PRAHA - Neuveriteľnú dohru má prvé vlámanie sa do generálneho štábu českej armády v jeho 73-ročnej histórii. Ako napísal týždenník Reflex, vojak, ktorý mal strážiť budovu, sa mal venovať sexu so svoju kolegyňou!

Zlodej sa podľa záznamov bezpečnostných kamier pohyboval v údajne ostro strážené budove v noci z 15. na 16. júla.

Podľa dôveryhodných informácii z prostredia Vojenskej polície strážnikov vojaci upozornili, že v niektorých miestnostiach budovy vidno svetlo. Dozorca objektu tomu ale podľa českého týždenníka nevenoval pozornosť, pretože mal dámsku návštevu.

Zamestnanci generálneho štábu sa k tejto informácii odmietajú vyjadriť, ale ani ju nespochybňujú. Celý prípad je totiž dosť podivuhodný! Údajného zlodeja udala jeho vlastná manželka, ktorá ho vraj spoznala zo záberov bezpečnostnej kamery odvysielaných v televízii. Podozrivý to ale popiera a tvrdí, že v tom čase ani nebol v Prahe.

Ďalšou záhadou je, prečo vlastne do budovy niekto vnikol. Podozrivý muž vraj bol opitý a mohla to byť obyčajná výtržnosť. Prvé správy informovali, že ukradol len štyri pamätné medaily. Lenže tie sa našli nedávno pri sťahovaní, ukryté v jednej z pohoviek štábov. Ako je to možné, pýta sa Reflex.

Vysvetlenie zamestnanca generálneho štábu znie zvláštne. "Zlodej ich tam ukryl a potom na ne zabudol." Vlámanie sa však zrejme naozaj uskutočnilo. Nech už sa dovnútra dostal ktokoľvek, do budovy prenikol oknom a niekoľko desiatok minút sa nerušene pohyboval po chodbách.

Ochrana štábu teda zlyhala na plnej čiare. Jedna z teórií preto hovorí, že celý prípad mohol zinscenovať niekto, kto je s vedením vojakov v permanentnom spore. A pred českými voľbami sa často prejavovali nezhody medzi zámermi generálneho štábu, ministerstvom obrany aj vojenskou kontrarozviedkou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu