Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zavraždili vodiča kuriérskej firmy, telo spálili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/BRNO - Recidivista Miroslav Battya, ktorý spolu so svojim komplicom zastrelil svojho známeho a jeho telo spálil, si za brutálnu vraždu odsedí 21 rokov. Rozhodol o tom dnes Najvyšší súd.

Udalosť sa stala 19. novembra 2008 v stredočeskom kraji. Obaja muži chceli vykradnúť dodávku kuriérskej služby. Jej vodiča, ktorého Battya poznal, vylákali na odľahlé miesto pod zámienkou, že mu dajú pervitín. Keď zaparkoval, tak ho Battya za prítomnosti kumpána strelil do krku a hlavy.

Muž na mieste zomrel. Od mŕtveho vodiča a z auta si potom zobrali viac než 176 tisíc korún a DVD rekordér. Vozidlo s telom poliali benzínom a zapálili, aby zničili dôkazy.

Obaja odsúdení síce priznali, že boli na mieste činu, streľbu však zvaľovali jeden na druhého. "Možno urobiť jednoznačný záver, že strelcom bol Battya," uviedol predseda senátu Martin Zelenka pri odôvodnení rozsudku.

Battya si podľa rozsudku odpyká 21 rokov vo väznici so zvýšenou ostrahou, jeho spoločník si posedí 16 rokov. Tresty s konečnou platnosťou potvrdil Najvyšší súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu