Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

a VIDEO Únosca už prepustil 8 rukojemníkov!

Ozbrojený expolicajt vo dverách zadržiavaného autobusu Zobraziť galériu (4)
Ozbrojený expolicajt vo dverách zadržiavaného autobusu (Zdroj: SITA)

MANILA - Bývalý policajt vyzbrojený útočnou puškou dnes v centre filipínskej metropoly Manily zajal autobus so zahraničnými turistami. Osem z nich bolo podľa tlačových agentúr prepustených na slobodu. Väčšina rukojemníkov je podľa polície z Hongkongu. Únosca si vraj chce vynútiť opätovné prijatie do práce. Podľa polície s ňou komunikuje.

Prepustení boli doteraz dvaja muži, tri ženy a tri deti. V autobuse je podľa agentúry Reuters stále 17 ľudí. Sú to turisti z Hongkongu a traja Filipínci - vodič, sprievodca a fotograf. Pôvodné informácie hovorili o juhokórejskej príslušnosti rukojemníkov. Autobus je obkľúčený a policajti s únoscom, ktorý bol identifikovaný ako Rolando Mendoza, vyjednávajú. Pomáha im v tom aj jeho brat.

Únosca si vraj týmto spôsobom chce vynútiť návrat do radov polície, odkiaľ bol prepustený kvôli údajnej kriminálnej činnosti. O15:00 (9:00 SELČ) malo podľa odkazu, ktorý únosca nalepil na sklá autobusu, dôjsť k "vyústeniu" únosu. Zatiaľ sa však nič nestalo. Mendozov brat Gregorio, ktorý je vysokým policajným dôstojníkom, ho požiadal o predĺženie tejto nejasné lehoty.

"Jeho problém je, že bol nespravodlivo vyradený zo služby. Nekonal sa riadny proces, nebolo žiadne vypočúvanie, žiadna obžaloba," povedal Mendozov brat. Policajti medzitým dopravili rukojemníkom jedlo a dotankovali do autobusu palivo. Kvôli teplote dosahujúcej 32 stupňov Celzia je totiž v autobuse stále pustená klimatizácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu