Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dvoch nevinných chlapcov kruto ubili na smrť

Chlapcov považovali za zlodejov Zobraziť galériu (11)
Chlapcov považovali za zlodejov

ISLÁMÁBÁD - Dvoch nevinných chlapcov kruto ubil palicami dav Pakistancov. Stalo sa to v meste Sialkot v pakistanskom Pandžábe, ktorý je už niekoľko týždňov traumatizovaný biedou v dôsledku rozsiahlych záplav. Nikto z desiatok prizerajúcich ľudí sa nepokúsil beštiálny útok zastaviť, dokonca ani polícia. Zavraždení bratia vo veku 15 a 17 rokov zrejme boli omylom považovaní za zlodejov, napísala dnes agentúra AP.

Morbídnu scénu z 15. augusta ktosi zachytil na video a teraz bola vysielaná na niekoľkých spravodajských staniciach. Vo viacerých Pakistancoch vyvolala pobúrenie a skľúčenosť. Podľa AP tu nejde o prvý takýto prípad a mnohí sa pýtajú, či sa násilie v krajine v poslednej dobe natoľko zvýšilo, alebo či sa informácie o lynčovaní dostávajú na verejnosť vo väčšej miere kvôli rozšíreniu elektronických médií medzi ľuďmi.

"To je to, čo sme? Surové beštie?" pokladá sugestívnu otázku denník The News. "Tak absolútne zbavenie ľudskosti, že dav normálnych ľudí je pasívnym divákom verejného vraždenia?"

Podľa úradov si mládenci šli len zahrať kriket potom, čo sa pomodlili a naraňajkovali. V susedstve kriketového ihriska sa chvíľu predtým odohrala ozbrojená lúpež, preto sa tamojší obyvatelia mali na pozore a polícia bola blízko. Keď sa zrazu objavili mladíci s batohom, boli považovaní za zlodejov.

Pôvod videa nie je známy, avšak očití svedkovia podľa AP uviedli, že mnoho prizerajúcich mužov si krvavú scénu nahrávalo na mobilné telefóny. Prispelo to aj k identifikácii niektorých útočníkov. Zadržaných bolo už desať podozrivých vrátane štyroch policajtov.

Táto udalosť podľa agentúr neprispieva k dobrej povesti Pakistanu, ktorý žiada o medzinárodnú pomoc pre vyrovnanie sa s následkami katastrofálnych záplav.

Najhoršie záplavy v Pakistane za posledných 80 rokov zasiahli pätinu pakistanského územia a pripravili o život až 2000 osôb. Bez domova sa ocitlo asi šesť miliónov Pakistancov, obyvatelia humanitárnych táborov si sťažujú na nedostatok potravy. Len v provinciách Sindh a Pandžáb v centre a na juhu krajiny je vinou veľkej vody bez prístrešia okolo 4,5 milióna ľudí. Celkom záplavy postihli podľa hrubých odhadov medzi 15 a 20 miliónov ľudí.

VIDEO: Na neľudské vraždenie sa prizerali okoloidúci aj policajti



VIDEO: Pakistan už niekoľko týždňov sužujú ničivé povodne



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu