Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Telo matky vysušil, kosti rozlámal a dal do ruksaku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Japonská polícia objavila vo štvrtok v jednom z tokijských bytov pozostatky ženy, ktorá mala mať 104 rokov. V skutočnosti však zomrela už pred deviatimi rokmi, avšak jej syn to nenahlásil. Namiesto toho jej kosti rozlámal na kusy a ukryl do ruksaku.

Ide už o druhý prípad, keď sa zistilo, že niektorý z viac ako storočných obyvateľov Japonska je už niekoľko rokov po smrti, no jeho rodina zaňho poberala dôchodok.

64-ročný syn mŕtvej ženy na polícii uviedol, že jeho matka zomrela ešte v júni 2001. Jej úmrtie však nenahlásil, pretože údajne nemal finančné prostriedky na usporiadanie pohrebu. Preto sa rozhodol jej telo vysušiť, potom ho umyl a kosti rozlámal. Tie následne ukryl do ruksaku.

Muž je momentálne podozrivý z poškodzovania pozostatkov mŕtvej osoby a nelegálneho poberania dôchodku. Syn okrem toho prevzal v mene svojej mŕtvej matky aj tri výročné finančné poukážky vo výške 150-tisíc jenov (v prepočte približne 1360 eur), ktoré sú tradičným darom pre ľudí s vekom nad sto rokov.

Po tom, čo japonské úrady zistili, že údajne najstarší muž Tokia Sogen Kato je približne 30 rokov mŕtvy, prišli na to, že v krajine chýba minimálne ďalších 200 ľudí s vekom viac ako 100 rokov. V Japonsku preto začali s osobnými návštevami všetkých občanov s vekom nad 100 rokov, aby sa presvedčili, či sú skutočne nažive. Dovedna by ich v krajine malo žiť asi 40 tisíc.

Japonci majú podľa štatistík najvyšší priemerný vek života. Muži sa tam dožívajú v priemere 79,59 roka a ženy 86,44 roka. Tieto čísla však po najnovších zisteniach môžu byť mierne skreslené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu