Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lietadlo American Airlines zadržali, čelilo hrozbe

Po hrozbe lietadlo odstavili Zobraziť galériu (3)
Po hrozbe lietadlo odstavili (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Letecká spoločnosť American Airlines dnes zadržala kvôli telefonickej hrozbe na letisku v San Franciscu lietadlo smerujúce do New Yorku. Dve osoby boli zatknuté, pasažieri sa museli vrátiť do letiskovej haly a znovu prejsť kontrolou. Informovala o tom agentúra AP.

Jeden z cestujúcich agentúre povedal, že videl policajtov v putách odvádzať mladého muža a ženu, ktorí v lietadle sedeli v zadnej rade.

Stroj mal odštartovať o 7:30 miestneho času (16:30 SELČ). Federálny úrad pre vyšetrovanie potvrdil, že sú v súvislosti s incidentom vypočúvané dve osoby. Úrad pre bezpečnosť v doprave (TSA) oznámil, že všetci cestujúci sú v poriadku a že si TSA vyžiadal vyžiadal odtiahnutie lietadla na odľahlú časť letiskovej plochy.

Je to ďalší z incidentov americkej leteckej dopravy. Najvážnejší z minulej doby bol decembrový pokus nigérijského atentátnika vyhodiť do vzduchu lietadlo na linke Amsterdam-Detroit. Tento rok v apríli spôsobil katarský diplomat poplach, keď si zapálil cigaretu na toalete.

 



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu