Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pytón pri záťahu zaútočil na policajtov, strážil drogy

Python molurus bivittatus
Python molurus bivittatus

RÍM - Vzácneho bieleho škrtiča strážiaceho kokaín zabavila včera v Ríme talianska polícia pri záťahu proti skupine drogových priekupníkov. Obchodníci hada využívali nielen ako strážcu, ale aj na zastrašovanie zákazníkov, ktorí im dlhovali peniaze, napísala agentúra Reuters a ANSA.

Polícia podľa Reuters oznámila, že trojmetrový plaz na policajtov zaútočil, akonáhle vstúpili do bytu dílerov. Tí zatiaľ v inej izbe pripravovali kokaín na distribúciu. K odchyteniu nebezpečného živočícha museli privolať špecialistov.

"Keď sme vošli dovnútra, uvideli sme to zviera hneď za dverami, ako na nás čaká. Presne ako dobrý strážny pes. Prekvapilo nás, keď sme pod hadom našli 200 gramov kokaínu výbornej kvality, ktoré si žiarlivo strážil. Na základe nášho vyšetrovania môžeme konštatovať , že bol vycvičený na stráženie drog," uviedol podľa Reuters poručík Luca Gelormino.

Had sedem dní nezjedol žiadnu potravu, preto bol mimoriadne agresívny. Policajti ho však upokojili, keď mu dali zjesť celé kurča.

Škrtič rodu Python (Python molurus bivittatus) pochádza podľa expertov z Guiney a má veľkú trhovú hodnotu. Po akcii ho previezli do zoologickej záhrady v Ríme. Pri operácii polícia taktiež zatkla 12 osôb a zabavila asi päť kilogramov kokaínu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu