Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prevážali heroín za milióny, údajne o tom nevedeli

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA/OLOMOUC – Prípad medzinárodného gangu pašerákov heroínu, ktorý sa mal vlani pokúsiť previezť z Turecka do Čiech takmer 11 kilogramov heroínu, bude dnes prejednávať olomoucký vrchný súd.

V skupine je okrem dvoch Čechov aj Kazachstanec, Turek a Ukrajinec. Na jar im brniansky súd vymeral tresty od 10 do 14,5 roka, ale všetci vrátane prokurátora sa odvolali.

Skupina sa podľa žalobcov pokúsila heroín do Česka prepašovať v osobnom aute. Štyridsaťpäť balíčkov drogy v cene niekoľkých desiatok miliónov korún údajne ukryli do dutiny v zadnom nárazníku Škody Octavie z libereckej požičovne. Tam bol aj pri kontrole na hraničnom priechode v Lanžhotě objavený.

Hlavné obžalovaný - Turek Sükrü Görür, ktorému brniansky súd vymeral najdlhší trest, nemá s českou justíciou prvú skúsenosť. Kvôli pašovaniu drog bol Mestským súdom v Brne potrestaný sedemročným väzením už pred 12 rokmi.

On i ostatní obžalovaní tvrdia, že súd ich vinu spoľahlivo nepreukázal. Niektorí vraj o tajnej schránke vnútri vozidla vôbec nevedeli. Podľa ďalších slúžila na prevážanie šperkov, o drogách ale údajne nemali potuchy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu