Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zrazili sa vojenské letúny, jeden sa rozpadol na kusy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Kolízia dvoch ruských bojových lietadiel Su-25 dnes na Sibíri viedla k pádu jedného z nich. Horiaci stroj na zemi poškodil sedem obytných domov, obaja jeho piloti sa úspešne katapultovalI. Oznámila to agentúra Interfax s odvolaním sa na armádnych vyšetrovateľov.

Podľa prvých oficiálnych správ sa bojové lietadlo zrútilo juhovýchodne od Bajkalského jazera kvôli technickej poruche a na zemi žiadne škody nespôsobil. Nemenovaný člen skupiny vojenských vyšetrovateľov ale neskôr novinárom povedal, že k incidentu došlo pri párovom lete dvoch strojov Su-25. Jeden z nich sa zozadu priblížil k druhému stroju natoľko, že do neho narazil a vážne ho poškodil.

"Stroj sa rozpadol na kusy, najväčší má v priemere len meter," uviedol jeden z vyšetrovateľov. Po páde letún poškodil strechy siedmich domov obce Mogojtuj, tlaková vlna vybila okná v širokom okolí. Jeden z dvoch pilotov zrúteného letúna si pri katapultovaní zlomil ruku, nikto ďalší zranený nebol.

Velenie ruskej armády informáciu odmietlo akokoľvek komentovať. Vydalo pokyn, aby všetky lety lietadiel Su-25 boli do vyšetrenia havárie pozastavené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu