Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Úrady okrádal na invalidných dávkach, usvedčilo ho video!

Terence Read vo víre tanca
Terence Read vo víre tanca

MANCHESTER - Tanečníka, ktorý niekoľko rokov neoprávnene poberal invalidný dôchodok v celkovej výške 20 000 libier (29 000 eur), usvedčilo video, na ktorom sa zvŕta ako jeho kolegovia v oveľa mladšom veku. Veď ako sa vraví, na každého raz dôjde.

Bývalý jazzový tanečník Terence Read (61) trpel už od svojej mladosti artritídou, čiže zápalom kĺbov, čo mu spôsobovalo veľké problémy pri chodení. Absolvoval však úspešnú operáciu a jeho stav sa výrazne zlepšil.

S týmto faktom ale akosi "pozabudol" oboznámiť potrebné úrady, od ktorých pravidelne dostával invalidný príspevok. Pracovníci však obdržali od anonyma tip a Reada tajne nahrali počas swingovej noci v jednom z tanečných klubov.

Nahrávka zachytáva podvodníka spolu s partnerkou v tanečnom víre, ktorý vôbec nenaznačuje tomu, že by mal tanečník trpieť bolestivým ochorením.

Súd, ktorý sa konal minulý mesiac v jeho rodnom meste, mu namiesto väzenia udelil 120 hodín verejnoprospešných prác. Z peňazí, ktoré počas takmer troch rokov nezákonne poberal, už stihol splatiť 3000 libier (4350 eur).

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu