Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

NR SR: Za sloh o podvodoch a korupcii nedostatočná

Anna Belousovová
Anna Belousovová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vystúpením plným invektív a osobných útokov sa včera v parlamente prezentovala podpredsedníčka SNS Anna Belousovová. Zaútočila na celú koalíciu, ktorá sa podľa nej dostala do parlamentu podvodom.

Z nečestnosti obvinila Igora Matoviča, poslancov za Most-Híd a členov OKS z protislovenských postojov. Tí jej vystúpenie označili za slohové cvičenie so známkou nedostatočná. Matovič jej dokonca odkázal, že robí hanbu kresťanom, keď v minulosti ani nemukla proti zlodejine, ktorá sa páchala bezbožným spôsobom.

„Vaše predvolebné programy obsahovali množstvo klamstiev a nesplniteľných sľubov,“ uviedla Belousovová. Vláda chce podľa nej preniesť ťažkosti na občana v prospech kapitálu a pokračovať v privatizácii „rodinného striebra.“ Nadväzuje tak na odkaz dvoch kabinetov Mikuláša Dzurindu. Koalícia podľa nej nemôže priniesť novú politickú kultúru, lebo stojí na podplácaní a kupovaní poslancov, ktoré sa podľa nej malo diať za druhej vlády Mikuláša Dzurindu. Koaličným poslancom adresovala viacero osobných invektív. „Vy ste to ani nečítali, vy len budete dvíhať svoje ručičky,“ vyhlásila.

Koalíciu považuje za ideovo roztrieštenú a nejednotnú, s minimálnym prienikom programov. „Na obyčajných ľudí vám nakašľať. Zastupujú len svoje ciele.... Vy nie ste obyčajný človek, vy ste nečestný človek a politický špekulant. Som 15 rokov v politike a ešte ma nikto neohodnotil na 20 miliónov eur,“ uviedla na adresu Igora Matoviča. Poslancov za Most-Híd a členov OKS podľa nej spájajú protislovenské protinárodné záujmy. Nová vláda podľa nej rezignuje na energetickú bezpečnosť Slovenska a národnoštátne záujmy.

„Keby som bol učiteľom na základnej škole, ocenil by som vaše slohové cvičenie známkou nedostatočný. Za túto nástenku vám nikto neponúkne 20 miliónov,“ reagoval na jej vystúpenie Peter Zajac (Most-Híd).

„Kde beriete odvahu hovoriť o podvodoch na voličoch, o klamaní ľudí, keď predajom emisií za vašej vlády prišlo Slovensko o dve miliardy korún. Dodnes sa nikto neospravedlnil,“ reagovala poslankyňa za SDKÚ-DS Jarmila Tkáčová.

„Strhnite si kríž, robíte hanbu kresťanom,“ vyzval podpredseníčku SNS Matovič. Podľa jeho slov v minulom volebnom období „ani nemukla, keď sa tu bezbožným spôsobom páchala zlodejina a vykrádačky.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu