Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Motorkár vrazil do chodcov: mŕtva a 3 zranení

Zraz motorkárov v Borovníku mal tragický koniec
Zraz motorkárov v Borovníku mal tragický koniec

BOROVNÍK - Smrť a tri vážne zranenia si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala v noci na sobotu na zraze motorkárov na letisku v Borovníku na Brnensku. Neosvetlený motocyklista (30) tam vošiel do chodcov. Traja z nich aj vodič motocykla skončili v bezvedomí v nemocnici. Dvadsaťročná dievčina na následky zranení v nemocnici zomrela, povedal dnes hovorca polície Bohumil Malášek.

Tragédia sa stala okolo 02:00. Motorkár išiel neosvetlený, bez prilby na stroji Yamaha s obsahom 600 kubických centimetrov. Pre jazdu na ňu nemal oprávnenie. Je držiteľom vodičského preukazu len pre používanie najslabších druhov motocyklov. Zdravotníci teraz zisťujú, či nebol v čase kolízie pod vplyvom alkoholu.

Skupinke chodcov nepomohlo ani to, že bola osvetlená baterkami. Dievčina podľahla zraneniam ešte v sobotu. O život teraz bojuje ďalšia obeť kolízie - muž (27). V nemocnici je aj dievča (24) a motocyklista, ktorý pri náraze do chodcov utŕžil ťažké poranenia hlavy.

Podľa prvotných informácií polície zahynula v Borovníku dievčina, ktorá išla s motocyklistom na jeho stroji. Táto verzia sa ale ukázala ako nepravdivá. Na prípade ďalej pracuje polícia.

Od piatku do nedele zahynulo na českých cestách podľa policajných štatistík 14 ľudí. Tragických havárií motocyklistov bolo niekoľko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu