Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Minitornádo v Belgicku: Jedna obeť, 15 zranených

Tornádo narobilo v Belgicku obrovské škody
Tornádo narobilo v Belgicku obrovské škody

BRUSEL - Jeden človek prišiel o život a najmenej pätnásť ďalších utrpelo v stredu zranenia pri prudkej búrke v Belgicku. V postihnutých oblastiach, predovšetkým na juhu krajiny, bola ochromená doprava, dodávky prúdu aj telefonické spojenie. Informovali o tom agentúry DPA a AFP.

Obeťou prírodného živlu sa stal popoludní vodič nákladného auta v Erquelinnes na belgicko-francúzskej hranici, na ktorého vozidlo spadol strom.

Búrka vyčíňalo predovšetkým vo Valónsku. V mestečku Dinant bola kvôli víchrici kompletne prerušená dodávka prúdu. V Jodoigne strhol silný vietor dokonca strechu zo športového centra, pritom sa zranilo pätnásť osôb.

"Minitornádo" poškodilo aj niekoľko budov v juhobelgickom meste Ciney. Vyvrátené stromy tam blokovali cesty a ulice. Na niekoľkých miestach tiež prerušilo telefonické spojenie. Mnoho domov malo zatopené pivnice. Búrky výrazne ochromili dopravu v zasiahnutej oblasti. Belgická železničná spoločnosť SNCB zastavila v okolí Liège všetky vlakové spoje.

"V tejto oblasti nie je prakticky možné cestovať vlakom," uviedol podľa DPA hovorca spoločnosti Infrabel, ktorá spravuje belgickú železničnú sieť. Kvôli silnej búrke sa oneskorilo aj niekoľko letov z bruselského letiska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu