Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pri akcii Sito chytili dvoch zdrogovaných vodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JEDOVNICE - Polícia dnes pristihla v Jedovniciach na Blanensku dvoch zdrogovaných šoférov. V známom kempe Olšovec sa tu konala najväčšia svetová prehliadka tanečníkov Street Dance kemp, ktorá skončila v noci na nedeľu. Dnes to uviedla hovorkyňa blanenskej polície Iva Šebková.

Prvým z nich bol dvadsaťdvaročný vodič pod vplyvom pervitínu, ktorý navyše ani nebol vlastníkom oprávnenia vozidla, za ktorého volant si sadol.

Druhý bol o rok starší a tester na drogy u neho odhalil prítomnosť marihuany. Obaja vodiči sú podozriví zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Na odjazd účastníkov tanečného kempu sa policajti zamerali pri akcii Sito. Kontrolami na všetkých výjazdových komunikáciách z Jedovníc prešlo podľa Šebkové celkom 485 vozidiel. Sedem z kontrolovaných vodičov pred jazdou požilo alkohol. U všetkých išlo o menej ako jedno promile, a vec teda bude ďalej skúmaná ako priestupok.

Celkom 26 policajtov a dvaja miestni strážnici odhalili 18 priestupkov a uložili pokuty v celkovej výške za takmer 8000 českých korún. Na Street Dance kemp do Jedovníc prišlo podľa organizátorov 3000 tanečníkov z celkovo 30 krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu