Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vrah po šesťhodinovom vyjednávaní spáchal samovraždu

Moata obkľúčili v dedine Rothbury. Zobraziť galériu (8)
Moata obkľúčili v dedine Rothbury.

LONDÝN - Britská polícia v piatok po týždňovom pátraní v severnom Anglicku našla a obkľúčila podozrivého vraha a prepusteného trestanca Raoula Moata (37). Ten sa však po šesťhodinovom vyjednávaní sám zastrelil. Oznámili to britské médiá, ktoré o policajnom hone na Moata v uplynulých dňoch informovali.

Moat podľa polície pred týždňom po návrate z väzenia postrelil svoju bývalú priateľku Samanthu Stobbartovú. Vystrelil na ňu z ulice do jej bytu cez okno. Pred domom potom ranou do tyla zastrelil jej nového priateľa Chrisa Browna (29) a na úteku postrelil policajta. Žena a policajt David Rathband sú v nemocnici, uviedla agentúra AP.

Čin vyvolal v britskej verejnosti značný rozruch a správy o pátraní po vrahovi prinášali v uplynulých dňoch všetky médiá v krajine. Moat sa to snažil využiť a "vyhlásil vojnu" ochrancom zákona. V liste zaslanom médiám sa policajtom vyhrážal a vyhlasoval, že sa nenechá chytiť živý. "Neprestanem, kým nezomriem," napísal.

Polícia nakoniec v piatok Moata vypátrala v dedine Rothbury, asi 50 kilometrov od mesta Newcastle na severe Anglicka. Obkľúčila ho na brehu miestnej rieky a vyzvala ho, aby sa vzdal. Muž s policajtmi vyjednával s pištoľou priloženou k vlastnej hlave a hrozil splnením vlastného sľubu, že im nepadne živý do rúk. Nakoniec vystrelil. Záchranári ho s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice v Newcastli, kde zomrel.

Pri tejto policajnej akcii nebol nikto iný zranený, polícia podľa BBC vôbec nevystrelila. Podľa niektorých svedkov Moat vypálil dve rany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu