Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Naháňali auto s 13-ročným šoférom, narazil do stĺpu

ilustračné foto
ilustračné foto

CHEB – V telefónnom stĺpe skončila Škoda Favorit, ktorú vo štvrtok prenasledovali policajti. Auto sa snažilo vyhnúť cestnej kontrole v meste Aš. Riadil ho iba trinásťročný chlapec a jeho spolujazdcom bol o rok starší kamarát.

Informovala o tom hovorkyňa plzenskej cudzineckej polície Pavla Lohrová. Hliadka policajtov kontrolovala vodičov na parkovisku pri odbočke na obec Poustka. „Popoludní v smere od Františkových Lázní prichádzal osobný automobil Škoda Favorit tmavomodrej farby. Jeden z policajtov si aj na veľkú vzdialenosť všimol, že auto je bez registračných značiek, chcel ho zastaviť. Keď ale vodič vozidla videl, na čo sa policajt na ceste chystá, pridal plyn a strhol riadenie na odbočku a snažil sa utiecť smerom na obec Poustka," opísala situáciu Lohrová.

Policajná hliadka vyrazila za Favoritom. Po 300 metroch zbadala prázdne havarované auto pri zlomenom telefónnom stĺpe. Policajti po posádke pátrali v okolí a našli ju v obci Poustka. "Akonáhle osoby uvideli policajtov, začali utekať a nereagovali na výzvy na zastavenie. Po niekoľkých opakovaných a dôrazných policajných výzvach sa nakoniec zastavili. Na prvý pohľad bol zrejmý nízky vek chlapcov. Ďalším vyšetrovaním potom zistili, že vozidlo riadil trinásťročný chlapec a jeho spolujazdec mal len 14 rokov," uviedla Lohrová.

Pretože sa pri nehode jeden z chlapcov poranil, na miesto privolali lekára, ktorý oboch chlapcov vyšetril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu