Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žene amputovali nesprávnu nohu, prišla o obe!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

KITZBÜHEL - Deväťdesiatročná žena prišla v priebehu niekoľkých dní o obe dolné končatiny, lekári jej totiž najprv amputovali nesprávnu nohu.

Podľa rakúskeho servera Tirol Tageszeitung Online približne pred dvomi týždňami v tirolskej nemocnici omylom amputovali pacientke zdravú nohu. Keď lekári svoj omyl zistili, museli o niekoľko dní po zákroku operovať znova. Odstránili žene aj druhú, kvôli ktorej ju do nemocnice poslali. Žena tak prišla o obe dolné končatiny. Momentálne stále leží na chirurgickom oddelení a majú ju údajne prepustiť v najbližších dňoch.

Ako k omylu prišlo, nie je doteraz jasné. Pacientka trpí cievnym ochorením, ktoré postihlo aj jednu z jej končatín. Išla na ošetrenie do nemocnice v St. Johann in Tirol, kde lekári skonštatovali, že noha je už natoľko zasiahnutá, že je nutné ju amputovať. Končatinu mali odstrániť už pod bedrami.

Vedenie nemocnice sa podľa médií snažilo, aby sa prípad nedostal na verejnosť. Riaditeľ má byť mimo domova, jeho zástupca sa pri otázkach denníka Kleine Zeitung odvolal na lekárske tajomstvo. Údajne však príbuzných ženy prosili, aby prípad nezverejňovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu