Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Z lúpeže šperkov za 40 mil. obvinili syna policajta

Videokamera zachytáva dvoch lúpežníkov pri čine Zobraziť galériu (3)
Videokamera zachytáva dvoch lúpežníkov pri čine

LONDÝN - Najväčšia lúpež šperkov, aká sa kedy odohrala vo Veľkej Británii, už pozná vinníkov. Sú nimi dvaja mladíci vrátane syna policajta. Tí minulý rok v auguste ukradli z londýnskeho klenotníctva Graff Diamonds šperky v hodnote 40 miliónov libier (približne 58 miliónov eur).

Dvom páchateľom, medzi ktorými bol i Aman Kassaye (25), syn etiópskeho policajného kapitána, sa podarilo klenotníctvo vylúpiť za neuveriteľné dve minúty. Na sebe mali obleky a make-up, vďaka ktorému vyzerali o desať rokov staršie. Podarilo sa im takto zmiasť aj bezpečnostnú stráž pri dverách ešte predtým, než na nich vytiahli zbrane.

Jeho spolupáchateľom mal byť Craig Calderwood (27), ktorý však tvrdí, že sa lúpeže zúčastnil len kvôli údajným vyhrážkam zo strany Kassaya.

Zlodeji si z klenotníctva na New Bond Street v Londýne odniesli 43 náhrdelníkov, hodinky, prstene a náramky v celkovej hodnote približne 58 miliónov eur. Odborníci predpokladajú, že páchatelia šperky rozdelili a po častiach predali na trhoch v Dubaji a Španielsku.

Kassaya usvedčili nájdené štetce obsahujúce jeho DNA, ktoré použil pri nanášaní make-upu.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu