Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Mal vylúpiť 10 bánk, priznal sa len k jednej

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Takmer 1,8 milióna českých korún mal v desiatich bankách ulúpiť Jiří Justin, ktorý stojí pred odvolacím senátom pražského Vrchného súdu. Sudca nižšieho súdu ho poslal na sedem rokov do väzenia, ale obžalovaný sa priznal iba k poslednej z ozbrojených lúpeží, a preto sa odvolal.

Justin podľa spisu prepadol vo februári 2007 Českú sporiteľňu v Žatci. Pobočky tejto banky potom vylúpil aj v Trutnove a to údajne trikrát, vo Chvaleticiach dva razy a jedenkrát v Jílovom pri Děčíne. Raz sa neúspešne pokúsil ukradnúť peniaze z trutnovskej pobočky ČSOB.

Poslednýkrát prepadol Komerčnú banku v Trutnove. Justin chcel podľa obžaloby pôvodne po štvrtýkrát vylúpiť trutnovskú sporiteľňu, ale banka mala z technických dôvodov zatvorené. Preto sa vybral do neďalekej Komerčnej banky. Keď zistil, že tam nemajú peniaze, po ťahaniciach so zamestnancom utiekol. Polícia krátko potom zastavila jeho auto a zatkla ho. Kriminalisti vo vozidle našli kuklu a pištoľ, ktorú používal.

Pri prepadoch nebol nikto zranený. Ôsmim pracovníčkam banky a klientom však lupič spôsobil posttraumatickúj stresovú poruchu. Podľa prvostupňového rozsudku musí Justin ulúpenú sumu vrátiť. Muž však na súde uviedol, že žiadne peniaze na úhradu škody nemá, pretože prvých deväť prepadnutí nespáchal. Priznal sa len k poslednej lúpeži z minuloročného júna, pri ktorej bol zatknutý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu