Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Speváka zabili krátko po tom, ako poprel svoju vraždu

Sergio Vega alias El Shaka
Sergio Vega alias El Shaka

MEXICO - Neznámi ozbrojenci zastrelili štyridsaťročného mexického speváka Sergia Veguma len niekoľko hodín potom, čo poprel informácie o svojej vražde. Speváka známeho pod umeleckým menom El Shaka zastrelili, keď išiel na svoj koncert.

Ako napísal spravodajský server BBC News, v posledných dňoch po mexickom hlavnom meste začali kolovať informácie o tom, že Vega, predstaviteľ folkového hudobného žánru grupera, je po smrti. Len niekoľko hodín pred vražednou streľbou Vega pre internetový server La Oreja povedal, že správy o jeho konci sú nezmysel.

„Stáva sa mi to celé roky, niekto povie do rádia alebo do novín, že som bol zabitý alebo mal autonehodu,“ vyhlásil Vega. „A potom musím zavolať mamičke, ktorá má problémy so srdcom, aby som ju upokojil,“ dodal.

Za posledné tri roky zabili najmenej sedem muzikantov hudobného štýlu grupera. Vega si posilnil osobné bezpečnostné opatrenia potom, čo v roku 2007 zavraždili Sergia Gómeza, speváka skupiny K-Paz de la Sierra. Uniesli ho neznámi muži po koncerte v štáte Michoacán, na ktorom vystupoval aj Vega. Jeho mŕtve telo našli až o tri dni.

Muzikanti tohto hudobného štýlu vo svojich textoch často ospevujú mexických narkobarónov a podľa polície sa potom stávajú terčom ozbrojencov konkurenčných drogových gangov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu