Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Exviceprezident Gore údajne sexuálne obťažoval masérku

Bývalý americký viceprezident Al Gore
Bývalý americký viceprezident Al Gore (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Bývalý americký viceprezident Al Gore (62) čelí obvineniam, že sa v októbri roku 2006 pri návšteve Portlandu v americkom štáte Oregon dopustil "nechceného sexuálneho kontaktu". Zatiaľ proti nemu nebolo vznesené žiadne trestné oznámenie.

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje. Al Gore sa podľa agentúry odmietol k tejto záležitosti vyjadriť. Právny zástupca Michael Schrunk v stredu podľa AP uviedol, že jeho mandantka kontaktovala políciu už v roku 2006. Prípad po celú dobu nezverejnili, polícia na ňom pracovala až do minulého roka. Američanka, ktorú identifikovali iba ako 54-ročnú masérku, si vraj už neželá ďalšie vyšetrovanie.

Demokrat Gore slúžil ako viceprezident za éry prezidenta Billa Clintona. V úrade bol osem rokov do roku 2001. O rok skôr neuspel v prezidentských voľbách, ktoré vyhral George Bush. V roku 2007 dostal spolu s Medzivládnym panelom pre zmenu klímy Nobelovu cenu za mier.

S Tipper (61) sa Gore oženil v roku 1970. Majú spolu štyri deti. Začiatkom júna manželia oznámili, že sa po 40 rokoch spoločného života rozvádzajú. K rozvodu vraj dospeli po vzájomnom rozhodnutí, ktorému predchádzali dlhé "úvahy a diskusie".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu