Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Al Gore: Klimatické zmeny sú ohrozením planéty

Al Gore
Al Gore (Zdroj: SITA)

PALO ALTO - Bývalý americký viceprezident Al Gore v piatok označil klimatické zmeny za "planetárne ohrozenie". To, že mu udelili Nobelovu cenu mieru, chce využiť na zvýšenie informovanosti o tejto problematike.

"Je to naozaj planetárne ohrozenie a musíme reagovať rýchlo," povedal Gore v krátkom vyjadrení pre novinárov v sídle Združenia na ochranu podnebia v Palo Alto v Kalifornii. "Budem robiť všetko, čo môžem, aby som pochopil ako najlepšie využiť poctu a uznanie, ktoré znamená táto cena, na urýchlenie zmeny povedomia," dodal Gore.

Príhovor Al Gora k novinárom trval sotva päť minúť. Položenie otázok neumožnil a ignoroval tých, ktorí sa pýtali, či by sa ešte mohol zapojiť do prezidentskej kampane pred voľbami v roku 2008. Nobelovu cenu mieru udelili Al Gorovi a Medzivládnej komisii pre klimatické zmeny (IPCC), vedeckému orgánu OSN zaoberajúcemu sa vplyvom človeka na globálne otepľovanie. Nórsky Nobelov výbor laureátov ceny pochválil pre ich prácu "na získavaní a šírení vedomostí o klimatických zmenách spôsobených človekom a na budovaní základov pre opatrenia, ktoré sú potrebné na pôsobenie proti týmto zmenám."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu