Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chytili údajného sexuálneho maniaka!

Identikit páchateľa
Identikit páchateľa

Aktualizované

OSTRAVA/FRÝDEK-MÍSTEK - Zo série piatich znásilnení alebo pokusov o ne polícia obvinila muža z južnej Moravy. Chytila ho v pondelok dopoludnia vo Frýdku-Místku. Medzi obeťami boli aj deti. Muža stíha pre trestné činy znásilnenia a vydierania, povedala hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Štetínska.

Násilník útočil v utorok a v stredu minulý týždeň v Kopřivnici, Valašskom Meziříčí, Kroměříži, Holešove a Bystřici pod Hostýnem. Napríklad dievčaťu z Kopřivnice bolo od ôsmich do 12 rokov.

"Na základe vyhláseného pátrania sa nám ozvali aj ďalšie ženy, ktoré nahlásili znásilnenie alebo pokus o ne. Tieto prípady ale nemajú so zadržaným útočníkom nič spoločného. Respektíve kriminalisti nezistili zatiaľ informácie, ktoré by viedli k záveru, že ich má na svedomí tento obvinený muž," uviedla Štětínska.

Pri prepadoch muž použil nôž kuchynského typu dlhý najmenej 25 centimetrov. V utorok popoludní najprv prepadol v Kopřivnici neplnoleté dievča. Podľa polície ho vo výťahu jedného z domov pod hrozbou použitia noža donútil, aby sa vyzlieklo. Potom po ňom požadoval rôzne sexuálne praktiky. Dievčaťu sa podarilo z výťahu utiecť.

Ďalší útok sa stal už o hodinu neskôr 14:00 vo Valašskom Meziříčí vo Vsetínskom okrese, kde muž žiadal po sedemnásťročnej dievčine pod hrozbou zabitia rôzne sexuálne služby. Vstúpil jej do cesty v blízkosti domova dôchodcov na schodoch do parku Kozina.

V stredu sa potom presunul do okresu Kroměříž, kde okolo 15:00 zastavil mladistvú dievčinu na schodisku na prvé poschodie jedného z domov. Chytil ju za batoh a potom okolo pása. Dievča v tú chvíľu zakričalo, muž z domu utiekol.

O dve hodiny neskôr vošiel neznámy muž spolu s neplnoletou dievčinou do chodby panelového domu v Holešove v ulici Novosady. "Keď boli vnútri, pritlačil ju k stene a vytiahol nôž, pod hrozbou jeho použitia ju nútil k rôznym sexuálnym praktikám. Páchateľ z domu odišiel, keď ho vyrušil okoloidúci," opísala Štětínska.

Posledný zatiaľ oznámený prípad sa stal okolo 18:00 v Bystřici pod Hostýnem. Tridsaťjedenročná žena išla so svojím malým synom po parku. "Zrazu ju zozadu chytil okolo pása muž, položil jej nôž na krk a vyhrážal sa. Žena začala kričať, muž od nej odstúpil a odišiel smerom k rieke," priblížila policajná hovorkyňa.

Páchateľovi znásilnenia hrozí od januára podľa platného trestného zákonníka v prípade uznania viny až päťročné väzenie. Ak sa však tohto činu dopustí na dieťati mladšom ako 15 rokov, súd ho môže poslať za mreže až na 12 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu