Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Brusne sa stretla skvelá partička

Súčasťou pobytu bol aj vyhliadkový let
Súčasťou pobytu bol aj vyhliadkový let

BRATISLAVA - Nielen dosiahnuté vzdelanie, ale aj charakterové vlastnosti a povahové črty robia z človeka obľúbenca alebo toho, komu sa ľudia radšej vyhýbajú. Ani jedna zo žien, ktoré boli nominované na Slovenku roka 2010 a ktoré pred slávnostným galavečerom v Slovenskom národnom divadle absolvovali relaxačný pobyt v kúpeľoch Brusno, sa netvárila – vzhľadom na tituly pred menom aj za ním – nedosiahnuteľne.

Každá z nich, či to boli známe tváre z televíznej obrazovky, alebo doslova športové legendy, bola nesmierne ústretová a čo bolo dôležité, ani jedna sa nebránila pestrému programu, ktorý sme im vo vydavateľstve na víkend pripravili.

V popoludňajších hodinách, v sobotu 22. mája 2010 sa Eve Džodlovej, dlhoročnej riaditeľke detského domova Slon v Šarišských Michaľanoch, splnil – ako ona hovorí – celoživotný sen. Na našom sústredení bol totiž v ponuke let nad Banskou Bystricou a jej okolím, takže pani Eva bola prvá z odvážnych žien, ktoré sa dali na takýto letecký výlet nahovoriť. Štartovalo sa z Očovej, ďalšia z odvážnej trojčlennej skupiny moderátorka Katka Brychtová sa aj v duchu modlila, keď sa lietadielko vznieslo zo zeme, ale bojové pokriky a vtipné vetné konštrukcie neprekonateľnej – najmä čo sa humoru a vitality týka – Vandy Repiskej jej dodali stratenú odvahu a potom sa nad zemou už iba blažene usmievala. Brychtová–Džodlová–Repiská tvorili super tandem, ktorý dopĺňali kolegyne z vydavateľstva Starproduction Ingrid Borčová a Daniela Ondrášová, pridala sa aj fitneska Eva Martinková, ktorá je čerstvou majsterkou Európy vo fitnes, a všetko zachytávalo pozorné oko fotografa Tonyho Štefunka.

Kým si odvážna trojica vychutnávala pohľad z oblohy, niektoré dámy trávili popoludnie v okolí kúpeľov Brusno, niektoré si dopriali masáže, iné oddych v perličkovom kúpeli alebo v bazéne. Po oddychu nasledovala slávnostná večera s prípitkom, na ktorej sme boli hosťami riaditeľa kúpeľov Štefana Hrčku, a večeru spríjemnilo nielen rozprávanie zážitkov z popoludnia, ale aj blahoželanie oslávenkyni – Kataríne Brychtovej, ktorá mala presne v ten deň, teda 22. mája, narodeniny. Katke zaspievali všetky dámy spoločne – Veľa šťastia, zdravia.... a boli rady, že stretnutie sa nekončí večerou, ale pokračuje na parkete v kúpeľnom bare.

Bolo obdivuhodné, s akou radosťou a ako skvele tancovala v disco rytme stále krásna Mária Kráľovičová a nedali sa, pravdaže, zahanbiť ani ostatné dámy. Riaditeľka vydavateľstva Mária Reháková dokonca dotiahla na parket aj legendárnu basketbalovú trénerku Natáliu Hejkovú, ktorá tvrdila, že dvadsaťpäť rokov netancovala! Dlho netancovala ani paralympijská zlatá olympionička Alena Kánová. Na diskotékovom parkete sa však cítila ako ryba vo vode. Alena sa dokázala krásne zabávať aj na vozíčku, ktorý sa stal jej súčasťou po havárii, a bola nesmierne šťastná, že sa môže, obkolesená ľuďmi, ktorí jej držali a držia palce, takto uvoľniť. Tancovačka trvala až do takmer ranných hodín a každá zo žien hovorila, že to bol pre ňu nezabudnuteľný víkend.

 

 

 



Slovenka roka: Disco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu