Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Príbuzného dobodal a v studni zahádzal odpadkami!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: isifa)

JIHLAVA – Minulosť zrejme dostihla muža, ktorý mal zavraždiť svojho bratranca a hodiť do studne. Jeho torzo našli po ôsmich rokoch. Invalidný dôchodca (55) mal podľa polície dobodať svojho bratranca (†36), hodiť do studne a zasypať odpadom.

Tú uzavrel betónovým vekom, hoci muž volal o pomoc! V utorok vyniesli torzo obete z päť metrov hlbokej studne. Informoval o tom kriminalista Michal Laško.

K udalosti došlo v českom Pacove v okrese Pelhřimov a obeť bola nezvestná od 11. novembra 2002. Motívom činu mala byť žiarlivosť a príbuzní mali byť pri hádke, ktorá vražde predchádzala, opití.

Odhaleniu páchateľa pomohla výpoveď očitého svedka, ktorý policajtom detailne opísal celý priebeh udalosti. Pri zadržaní páchateľa spolupracovala zásahová jednotka. Muža v minulosti opakovane stíhali pre majetkovú aj násilnú trestnú činnosť.

K totožnosti svedka odmietol Laško uviesť ďalšie informácie. "Svedok prehovoril až po ôsmich rokoch, potom čo sa mu obvinený razantne vyhrážal podobným osudom," dodal Laško. Polícia zatiaľ neuvažuje o tom, že by svedok mohol byť posudzovaný ako spolupáchateľ.

Muža obvinili z vraždy, podľa polície sa zatiaľ nepriznal a neustále mení svoje výpovede. Hrozí mu väzenie až na 15 rokov alebo doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu