Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na tržnici hľadala muža, zatvorili ho do kontajnera

Kontajner, do ktorého zatvorili muža Zobraziť galériu (4)
Kontajner, do ktorého zatvorili muža

BRNO – K colníkom, ktorý kontrolovali tržnicu na Olomouckej ulici v Brne, prišla vyľakaná žena a prosila ich, aby zachránili jej manžela s astmou, ktorý mal byť zatvorený v jednom z kontajnerov a uzavretý priestor by mu mohol ublížiť. Po kontrole kontajnerov v nich skutočne našli päť českých zákazníkov, dve vietnamské predavačky a falšovaný tovar za 9,3 milióna českých korún.

Podľa informácie webu českej colnej správy počas víkendového záťahu jeden z colníkov po príchode do tržnice vyliezol hore na kontajnery, aby mohol situáciu pozorovať. Tak si všimol, že počas kontroly otvoreného kontajnera, kde bolo vyše dve tisíc kusov tovaru s ochrannými známkami, pribehol k oproti stojacemu zatvorenému kontajneru muž, veľmi rýchlo ho zamkol a okamžite utiekol.

Colníci sa pozreli dnu cez škáru medzi dverami a zbadali tam nejakých ľudí. Na zadnej strane našli vyrezané a zatmelené malé dvierka, ktoré sa niekto zvnútra snažil otvoriť. Práve vtedy so žiadosťou o pomoc prišla manželka chorého muža.

Keď kontajner otvorili, jej muža dnu nenašli, ale boli tam iní traja českí zákazníci a vietnamská predavačka, ktorej sa nepodaril útek cez zadné dvierka. V kontajneri colníci zaistili 2 835 kusov textilu a 342 kusov koženej galantérie a iného falšovaného tovaru.

Keďže sa chorého muža s astmou nepodarilo nájsť, začali kontrolovať podrobne všetky kontajnery. Z jedného z nich sa ozvali hlasy. Po jeho otvorení našli dvoch ďalších českých zákazníkov a vietnamskú trhovníčku. Jeden z kupujúcich bol aj nezvestný manžel. V kontajneri colníci zaistili 421 kusov textilu, 260 párov topánok a 137 kusov kabeliek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu